Direktlänk till inlägg 27 december 2016

Dag 14 vi hittade knäckebröd:)

Av Sollander - 27 december 2016 18:17

Idag var det dagisdags på "pennskolan" igen. Pennskolan kallar vi den eftersom staketet är målat som färglada pennor:) Efter frukost och dagisskjuts åkte Johan, Mio och jag iväg på en moppetur. Vi stannade på vägen brevid flygplatsen. Hoppa av säger han till mig. Här, säger jag. Varför ska vi stanna här? Därför att nu är det din tur att köra. Här är det perfekt att övningsköra. Åshit tänkte jag, men ska jag lära mig så ska jag lära mig så jag hoppade på moppen och tuffade på. Det gick faktiskt bra. Jag kunde ju t o m svänga och vända. Imorgon ska vi fortsätta och då kanske jag kan lära mig blinka också;) Varje gång jag puttrade förbi Mio så klappade han händerna åt mig:) Efter övningskörningslektionen så åkte vi vidare till BigC för att handla. Vi gick igenom hylla efter hylla i affären för att se om vi hittade nåt skoj. Helt plötsligt säger Johan: Nämen det är inte möjligt.... Det är inte möjligt. Vad är det jag ser..... Är det Wasaknäcke? Jo ta mig sjutton det är Wasaknäcke. Lyckan var gjord igen:) Vi köpte dock ett tyskt knäckebröd som var som Wasa delikates. Sen blev det en hel del annat. Blöjor, dasspapper, skurmopp etc. Även en korkskruv så Johan kan öppna sitt fina julvin;) När vi väl hade handlat klart och skulle åka hem så upptäckte vi att vi handlat ganska mycket mer i förhållande till vad vi hade för packningsmöjligheter på mopeden. Men det gick till slut. Jag packade alla tunga saker i ryggan och sen en platta ägg, storpack (108 st) blöjor),,dasspapper, skurmopp och merdärtill i händerna. Skurmoppen lyckades jag killa Johan med på näsan hela tiden så han fick sätta den under sin arm så den var still. Sen var det bara att åka och hoppas på det bästa. Min hjälm som är lite stor lyckades vrida sig så sidan på hjälmen kom över ansiktet, men det var bara att gilla läget, för hem skulle vi och det kom vi också utan problem:) Efter att Johan släppt av Mio och mig hemma så åkte han för att hämta barnen på Pennskolan. När de kom tillbaka var båda barnen upp i varv för banantanten som de alltid köper bananer av hade stängt, så det blev inga bananer. Everest berättade även för grannarna och för poolpersonalen att banantanten hade stängt. Ingen av dem förstod vad han sa, men det struntade han i, för det var en stor händelse för Everest att banantanten hade stängt... :) Under eftermiddagen var vi vid poolen och barnen fick träna på engelska och på att simma utan puffar. Everest hann även med att ta en tugga på en chilifrukt från chilibusken som växer vid poolen. Detta trots att Johan varnat honom innan han inte ska äta dem för de är mycket starka. Everest gjorde därefter ett snabbt varv runt poolen med tungan utanför munnen och lite lätt rödsprängda ögon innan han hoppade i vattnet;) Runt 16.30 kom det en rejäl regnskur så då skyndade vi hem. Kvällsmaten blev mackaroner med köttfärssås som jag lyckades med ganska bra faktiskt:) Efter det lite pommespinnes och hemmagjord bananglass. Under kvällen ringde vi även våra nära och kära på facetime och skype. Efter att barnen blev det filmtajm.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido