Direktlänk till inlägg 29 december 2016

Dag 16 Datastrul

Av Sollander - 29 december 2016 16:15

Mio som somnat tidigt igår vaknade 05.30 men som tur var somnade han om igen efter lite välling och sen sov alla till 07.45 när dagisklockan ringde. Gud så skönt:) Efter en mindre morgonhumörs osämja mellan Everest och Novalie om vem som skulle ha vilken färg på drickyoughurten var det dags för pennskolan. När Johan kom tillbaka gav vi oss iväg för en övningskörningsrunda. Idag lärde jag mig att svänga åt båda hållen:) Snart är jag fullärd:) Idag körde jag även på ett nytt ställe med lite mer svängar och trafik. Därefter åkte vi till ett grönområde som vi fått tips om från det svenska paret som brukar vara vid poolen på eftermiddagarna. Det var så branta backar så att jag var tvungen att gå av moppen för att den överhuvudtaget skulle orka upp. Men vilken vy det var däruppe. Ojojoj! Det var värt backpromenaden. Vilstabacken släng dig i väggen. Nedförsbacken gick jag och Mio ner och Johan körde moppen och sa att det var den värsta backen han någonsin kört nerför. Sen åkte vi till BigBudda-området där vi köpte 2 jättefina saronger av en gammal tant med tre tänder i mummen:) På vägen dit såg vi elektriker på en bambustege som håll på att undersöka virrvarvet till elledningar. Inte mycket till säkerhetstänk där inte. Inte så konstigt att man får stötar av vattenkokaren;) Sen åkte vi vidare till Fisherman Village där jag köpte ett par vita knytbyxor. Vi bokade även nyårskvällen på en fin restarurang vid stranden med gångavstånd från vårt hus. Nyårsbuffé, fri tillgång till swimmingpool och liveband för 750 sek, för alla fem. Alla barnen var gratis. Haha där går de back eftersom våra barn äter mer än vad vi gör om de gillar maten:) En snabbis till BigC hann vi med innan det var dags för Johan att släppa av oss och hämta barnen. Färska baguetter fick det bli så det blev goa lunchmackor när Johan hämtat barnen. Då dagis hade det varit kalas och barnen hade fått tårta. Så de hade mungiperna upp över öronen och sken som solar när de kom hem. Kakor hade de också fått med sig som blev tilltugget vid poolen under eftermiddagen. Mycket skorkling vid poolen bjöd den soliga eftermiddagen på. Under kvällen gick barnen och jag till vår grönsakstant och plockade på oss lite färska grönsaker. Tanten hade sparat Mios napp som han hade tappat där förra gången. Det verkar som att det är tänkt att han ska ha napp för nu är det 2 nappar han har slängt bort och de har vi fått han tillbaka....en på stranden och en hos grönsakstanten:) Vi fick datastrul med telefoner och internetuppkoppling så därför kom inlägget aldrig ut igår. Därför blir det två inlägg idag istället.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards