Alla inlägg under januari 2017

Av Sollander - 23 januari 2017 16:00

Idag blev det frukost lite tidigare än vanligt. Vi skulle kolla ett flygplan på flygplatsen innan barnen åkte till skolan. Planet som farmor skulle komma i. Barnen visste dock inte om att det var farmor som de vinkade till. Mio och jag åkte till ankomstterminalen för att möta farmor. Det blir en överraskning för barnen när de kommer från skolan för vi har inte sagt något till dem att farmor skulle komma. Johan hann precis tillbaka från skolskjutsningen när farmor kom ut till terminalen från flygplanet. Vi skaffade en taxi åt henne och packningen så åkte Johan och jag före och visade vägen hem till farmors hotel som ligger brevid vårt område på gatan. Hon fick lasta av sig sin packning och tog med all svensk mat som vi beställt hem till oss. Riktigt uppskattat. Bearnesesås, ost, mjukost, falurågrut och allt var det var:) När Johan hämtade barnen gömde jag farmor i en utav latosäckarna som vi köpt. Hon fick ligga under ett lakan. När barnen kom fick de lyfta på täcket. Novalie blev jätterädd först innan hon förstod vem det var. Sen blev de jätteglada och det blev ett långt kramkalas. Under eftermiddagen satt vi ute på altanen. Det regnade lite till och från och var mulet. Runt 14 fick farmor checka in på sitt hotellrum så vi följde med henne dit. Det kan nog bli så att barnen sover hos henne någon natt. För det var det ända Novalie tjatade om när vi var på hotellrummet. Vi lämnade farmor en stund så hon fick duscha och göra sig iordning. På vägen hem till oss gick vi förbi det dagis som Mio kan få gå på någon dag. Det ligger mellan vårt hus och farmors hotell. Det skulle kosta 50 per dag för honom så det var ju jättebilligt. Inklusive både frukost, lunch och mellis. Passar bra att lämna honom där om vi behöver barnvakt någon dag. Bara att säga till dagen innan. När vi kom hem till oss förberedde vi middagen. Ikväll blev det sticky rice och grillade kycklingspett. När farmor kom över till oss åkte jag och Johan iväg och handlade lite på Tesco Express. Kvällen bjöd på grillning, kaffe och samsong. Det blev inte så långvaring kväll för farmor eftersom hon var bra trött efter flygresan.     


Av Sollander - 22 januari 2017 14:54
Av Sollander - 21 januari 2017 09:00


Idag vaknade Mio och jag kl 06. Mio somnade om efter en timme men inte jag:) Det blev frukost kl. 09.00 Efter att ha slappat någon timme till efter frukosten så gjorde vi oss i ordning för djungelhajk. Vi åkte mot stranden MiaNam och sen in i djungeln på en väg som skulle ta oss till stranden Laimai. Det var backigt och jättevackra vyer. När vi kommit nästan högst upp vågade vi inte ta oss längre med barnen eftersom det var för brant. Vi valde att åka tillbaka. Vi åkte förbi ett ställe i djungeln där man kan köra fyrhjulingssafari. Det skulle jag och Johan vilja testa någon gång. När vi väl kom ut på gatan igen köpte vi lite snabblunch på 7eleven. När vi ätit tog Johan med sig Everest för att kolla stranden och jag, Mio och Novalie gick för att kolla efter en toalett. Då det inte fanns någon närliggande restaurang där vi var så fick smita in i ett litet skjul där en farbror lagade cyklar för att låna hans toalett. Det var en såndär toalett där man bara står. Novalie tyckte att det var en jättesöt liten potta som hon sa. Jag var mindre imponerad. När toabesöket var klart och Johan och Everest var tillbaka åkte vi hemåt. På vägen hem åkte vi förbi den närliggande elefantfarmen. Vi tittade på elefanterna och matade dem med bananer. Efter mycket om och men så vågade Novalie tillslut hålla bananen i handen när elefanten tog den med snabeln. När vi kom hem vilade vi en timme innan jag skulle fixa lördagsgodis till barnen. När jag öppnade skåpet fick jag mig en rejäl pulshöjare kan man lugnt säga eftersom en liten ödla hoppade ut från skåpet. Ååååå fy fan var rädd jag blev. Jag är inte rädd för de annars men när de kommer ut från ett skåp så höll jag på att kissa mer mig. När jag pustat ut en stund och pulsen återgått till sin normala fick äntligen barnen sitt godis som idag var godisfyllda walkie talkies. De blev nöjda och glada:) Strax efter 18 åkte vi till Chaweng där barnen fick åka sin cirkuskarusell som de tjatat om. Johan hjälpte även mig att köpa medicin för min onda och krånglade mage. Det blev ett helt kit med piller och pulver så nu hoppas jag bli av med problemen. Middagen blev på kohsan vår favorestaurang. Idag blev det pasta för hela slanten. Mycket gott. Efter maten underhöll Mio restauranggästerna och personalen genom att spatsera runt i sina gyllene, blinkade skor:) När vi var klara på restaurangen gick vi bort till Viking Bar för nåt att dricka. Barnen fick spela fyra irad och Mio tyckte det var jätteroligt. Runt 22.00 åkte vi hemåt förbi Reggaepub för att se hur det hur alla lampor såg ut i mörkret. Barnen vinkade glatt till alla som vi åkte förbi. Väl hemma blev det sänggående för trötta barn. Kurering med magnedicin och snart sänggående för mig och Johan också.

                 


Av Sollander - 20 januari 2017 18:34


Idag gjorde jag frukost utan vakna barn. Vad ovant och tyst det var;) Everest kom upp när jag nästan var klar och Novalie väckte Johan 8.20 Mio sov till 9.45 så han hann aldrig träffa barnen innan de skulle till pennskolan. När Mio var klar och tvätten var upphängd åkte vi till Macro för att handla. Precis när vi kommit fram ringde de från pennskolan och sa att Novalie hade feber. Så vi handlade snabbt det vi skulle och sen åkte vi och hämtade barnen. En timme tidigare än vanligt. Mio, Novalie och jag gick av hemma medan Everest och Johan åkte och fixade en ny termometer till oss. Eftersom jag råkade förstöra den andra genom att lägga den på ugnen när den var på så den blev varm och böjdes. Men Novalie blev glad för den nya termometern var det Hello Kitty på. De fixade även lunch hos grilltanten innan de kom hem. Efter att vi ätit somnade alla barnen och jag passade på att ta en alldeles egen tur till BigC. Min första helt egna "utflykt" med moppen och det gick ju riktigt bra:) Väl hemma var barnen vakna och Johan och Mio stod utanför och handlade frukt av fruktvagnen som brukar komma förbi utanför. Jag och alla tre barnen gjorde sig i orsning för att gå till Tesco express och köpa glass. Johan sprang en runda och mötte upp oss vid glasskiosken. Vi promenerade ihop hem. Väl hemma gjorde sig Johan iordning och åkte till Tesco Lotus för att köpa vin. Jag började med kvällsmaten som idag blev varma mackor. Han köpte även ett par pilotbrillor till Novalie också så nu är hon och Everest lika coola. Efter kvällsmaten blev det sanering av både barn och golv eftersom Mio och framförallt Everest alltid lyckas med konststycket att kladda ner hela sig och närliggande omgivning när de äter. Lite fredagsnacks blev det också. Innan barnen somnade ringde vi faster Johana och Daniel:) Nu när barnen har somnat kollar jag och Johan på när Trump blir president eller ja i alla fall jag eftersom Johan har somnat:)

         


Av Sollander - 19 januari 2017 18:45


När alla tre barnen kommit in till vår säng blev det inge täcke (eller lakan som det är) kvar till mig så då gick jag upp. Fast då var klockan 6.30 så det var lugnt. Det är bara ett stort lakan i varje säng och när alla ska slita i det så är det bara att hämta en sarong som täcke eller vinna kampen:) Dagen började mulet fast det var varmt ute. Jag skulle ta ut soporna efter frukosten och kände hur värmen slog emot mig. Johan åkte förbi Dtac som är en telefonoperatör för att ladda på sin telefon och tanka hem en film med hjälp av deras wifi när han lämnat barnen på pennskolan. Under tiden gick Mio och jag en liten promenad till hotellet brevid oss för att se hur det såg ut. Resten av dagen ägnade vi större delen åt bad. För under förmiddagen sprax det upp och det blev strålande sol hela dagen. När Johan hämtade barnen gjorde jag lunch åt oss och när de kom tillbaka åt vi och barnen gjorde sina egna kakor idag igen som vi tog med till poolen. Sen badade vi fram till 16.30 Då gick vi hem och gjorde oss i ordning för en tur till Chaweng med mopparna. Vi åkte runt och kollade läget i den fina skymningen. Kvällsmaten fick bli på McDonalds villet var populärt för hela familjen. Efter maten gick vi in till skräddaren. Johan kollade tyger till en kostym eftersom hans gamla är både sliten och för stor. Efter skräddarbesöket tog vi ett varv på bargatan. Eftersom klockan bara var 19 så var det inte så mycket folk ute så det var toppen för barnen. Vi gick till Green Mango och barnen dansade och tyckte det var jättekul. Vi pratade med vakten där och han visade bilder på sina barm och på sitt hus som blev fyllt med vatten till två tredjedelar i översvämningarna som var för två veckor sedan. Åå gud är det ditt hus sa jag och Johan och tyckte jättesynd om honom. Yes, yes säger han gladeligen, nickade frenetiskt och skrattade högt. Det är typiskt thailändare. Alltid glad vad som än händer..... På vägen tillbaka till mopparna gick vi förbi en Italiensk restaurang där en pizzabagare hade uppvisning av pizzadegsrullning. Ett tag hade han till och med 2 degar i luften. Riktigt skickligt.
Vid 20.00 puttrade vi hemåt på mopparna. Mio och Everest somnade på moppen så de fick lägga sig när vi kom hem. Johan och Novalie åkte till flygplatsen och kollade några flygplanslandningar i mörktet. Innan de kom hem och hon också somnade. Johan och jag kollade på filmen Sully innan vi la oss.

           

Av Sollander - 18 januari 2017 16:19

Idag var jag uppe runt 04.00 för att hämta dricka till Mio som var törstig. När jag tände lampan så var det dags för mig att ta några snabba ackrobatiska rörelser igen eftersom det befann sig en kackelacka på golvet framför mig. Jag famlade efter någonting att slå ihjäl den med men det gick ju inte för när jag skulle drämma till den så for den iväg i en jädra fart efter golvet och sen var den spårlöst borta. Skitsamma tänkte jag. Mio fick som dricka och jag gick och la mig för att somna om. Innan jag somnade hörde jag Mio skratta hjärtligt när han låg på sin madrass. Om det var kackelackan som sprang omkring och kittlade honom eller om han drömde får vi aldrig veta;) Kl 8.15 blev det frukost och därefter skjuts till Pennskolan utan regnponcho. Ovädret blev det som sagt inte så mycket av. När Johan kom tillbaka hoppade Mio och jag på hans moped och så åkte vi alla tre på samma moped idag. Vi tog en runda för att kolla lite. Johan försöker lära mig hur jag ska tänka för att veta var jag är och han är jättepedagogisk och duktig på att få mig att lära mig. Men med mitt lokalsinne så är det supersvårt. Men jag har faktiskt blivit liiite bättre nu än tidigare och det är tack vare Johan:) Vi åkte förbi Tesco Lotus för att göra lite diverse inköp. Vi hittade bland annat jordens coolaste solbrillor till barnen. Vi passade även på att äta en billig och god lunch där innan vi åkte hem för att släppa av Mio och mig. Klockan hade då närmat sig 13 och det var dags för hämtning av Novalie och Everest. Eftersom det var mulet men varmt bjöd eftermiddagen på ett dopp i poolen. Innan vi gick dit fick barnen först göra egna chokladkakor som vi köpt på Tecso. Det var ett gäng kex med pandansikten på som man skulle klistra ihop med cholkadkräm emellan. När de var klara tog vi med kakorna till poolen och sen blev det fika och bad. När vi badat klart började vi förbereda kvällsmaten. Ikväll skulle vi testa att göra eget sticky rice. Ris som man först blötlägger 2 timmar innan man sen åkgkokar det och tillsist plattar ihop det i klumpar och grillar det. Johan hann med att springa en runda under tiden. Därefter åkte han och Novalie och köpte ett gäng förgrillade grillspett hos grilltanten som vi grillade tillsammans med riset. Everest och jag ringde mormor och morfar som han saknar så mycket!!! Det blev en vindstilla kväll med perfekt grillglöd i grillen på vår altan. Riktigt mysigt och efter alla dyn och kuddinköp som vi gjort så är utemöblerna nu helt okej att sitta på :) Efter maten blev det en stunds pysslande för barnen innan de somnade och Johan och jag lyssnar nu på en podcast innan det blir sängen för oss med.        

Av Sollander - 17 januari 2017 14:15

Idag vaknade vi 6.15 Johan säger halvsovandes: Varför har du stängt av fläkten? Nä jag har inte stängt av någonting säger jag strömmen gick nyss.... Det är lika spännande varje morgon att vakna här. Alltid är det något som händer. Jag väntade in i det längsta innan jag gjorde frukost. Men strömmen kom inte tillbaka. Så familjen fick klara sig utan mina omelletter idag. Smörgåsarna gick ju inte heller att rosta som jag brukar så det fick bli orostat bröd istället. Det blev uppskattat ändå. När Novalie skulle väcka Johan som somnat om och tala om att frukosten var klar låg han och pratade i sömnen. Han yrade och sa: Nej, nej inte sticka, inte sticka och Novalie snäll som hon är stod brevid och klappade honom på huvudet och sa: Har du fått en sticka pappa. Har du fått den på foten eller? Hon springer ut i vardagsrummet för att hämta ficklampan och säger till mig: Mamma, pappa säger att han har fått en sticka och jag måste lysa på honom för att se vart den är, men lilla vän pappa sover säger jag. Men hon struntar i det och springer tillbaka och lyser över hela honom och säger till mig: mamma jag ser ingen sticka. Men han har ingen sticka säger jag. Han drömmer bara. Envis som hon är så ger hon sig inte utan tittar ilsket på mig. Jo han säger faktiskt det och så börjar hon klia Johan på ryggen och frågar ifall den är på ryggen. Ryggklining gillar Johan så då blir han nöjd och så vaknade han:) Det hade regnat kraftigt halva natten så det blev frukost inne innan vi klädde på ungarna regnponchos innan de skulle till Pennskolan. Det sista jag gjorde innan Johan och barnen skulle åka var att kolla facebook och fick då se att skolan hade stängt idag för att personalen återigen var inregnad och eftersom det förväntades mer regn under dagen så var det bäst att hålla stängt hela dagen. Så de behövde aldrig ge sig ut. De åkte dock en kort sväng ändå eftersom Johan ville se hur många som drabbats av strömavbrottet. När de kom tillbaka sa han att det inte var så många men att det var en bit ner på gatan. Under förmiddagen lekte barnen och jag städade lite som omväxling;) Sen blev det julgransplundring hör hela slanten. Barnen hade på sig sina tomtekläder och så hade vi ringdans runt granen med raketen som avslutning. Därefter kastade vi ut granen på altanen och sa hej då åt julen. Därefter blev det fiskdamm. Precis som det ska va på en julgransplundring. Till och med den klassiska clementinen som alltid förstörde hela godispåsen när man var liten fick vi med:) Kl 11.45 kom strömmen tillbaka men försvann igen mellan 14-16. Vi hann i alla fall med att äta lunch medan vi hade ström:) Det blev inte så mycket regn som väderleksrapporterna visade så framåt 16.30 tog vi mopparna och åkte till Fisherman Village för att titta på den lilla park som finns där med disneyelefanter. Barnen lekte där en stund innan vi sprang in under tak för att vänta ut en regnskur som kom. Sen åkte vi tillbaka förbi Blue Oasis för att äta middag och bada lite innan vi åkte hem. Sen var det läggdags för barnen för imorgon är det skoldags igen. Lite blxt och dunder och några störtskurar kom under kvällen men vi klarade oss från ytterligare ett strömavbrott.           

Av Sollander - 16 januari 2017 17:45

Johan och jag for upp klockan 04.00 till blixtar och dunder. Det kom dubbel och trippelblixtar var tredje sekund. Så man hann inte med att veta vilket dunder som hörde till vilken blixt om nu det var intressant;) Johan sa lite förvånat: Men det regnar inte... och sen 10 sekunder senare började det regna med besked. Då kunde vi Johan och jag inte prata med varandra mer trots att vi låg i samma säng utan vi fick vråla till varandra för att det skulle höras för jävlar i havet vad regnet dånade på taket. Allt var dock över på 20 min och ingen av barnen vaknade. Jag som har en så otrolig åskfobi hemma är aldrig ett dugg rädd när vi är i Thailand även om det låter och blixtrar mycket mer. När åskan var över somnade vi om och vi vaknade klockan 7 till en mulen men varm dag. Idag bestämde Novalie att vi skulle äta frukost ute och så fick det bli. Jag lyckades göra jordens största omelette till Johan. Jag tömde kylen på rester så det blev en hel middag i den:) Efter halva gav han upp och jag fick resten. Eftersom min mage fortfarande vill göra sig av med allt inom 30 minuter efter att jag ätit så är jag konstant hungrig. Jag som annars inte är en jätte i maten äter allt jag kommer åt. Känns som om jag skulle vara gravid men jag kan försäkra alla om att det är jag inte!!:) Efter att Johan skjutsat barnen till pennskolan.,Bestämde jag att vi skulle åka till Big C för att handla lite varor som saknades. Vi skrotade omkring två timmar där innan vi åkte hem. Det blev förmycket varor som vanligt men vi lyckades få hem allt den här gången med. Mio somnade i babybjörnen på min moppe och lyckades ligga med huvudet mot tutan, så det blev ett jäkla tutande på vägen hem. En nudellunch fick det bli innan Johan åkte för att hämta barnen. När de kom hem var de så upp i varv och pratade i munnen på varandra om att de hade fått vara med och flytta skolans kanin,som hette Naja, till en annan större bur och att de fick se den mat och när jag frågade om de fick klappa den så kollade hon på mig och konstaterade: "Nej mamma för det här är faktiskt inte Stenby gård. Det här är Pennskolan" "Aha, okej svarade jag. Att jag inte tänkte på det" . Under eftermiddagen blev det lite innelek en stund medan Johan åkte och fixade sina fötter och jag tog på mig att tvätta barnens bäddmadrass som de har på golvet. Jag tog tvättmedel, skurborste och trädgårdsslangen. När jag äntligen var klar kände jag mig rätt nöjd faktiskt. Fast jag upptäckte då att om jag haft spolat med slangen åt andra hållet så hade jag inte sprutat ner hela altanen:) men men då blev den också ren och hal:) När Johan kom tillbaka från fotskrubbningen tittade vi på Artur och käkade mellis. Efter det gick jag och barnen till flygplatsen och kollade på flygplan. På vägen dit hann vi med att se lokalbefolkningens egna lilla "vilda zoo", eftersom det efter den gatan finns, katter, hundar, höns, tuppar, hästar och fåglar som alla strövar fritt. Everest började skrika kuckeleku och när vi kom förbi hästarna skulle han rida på lilla gubben:). Vi hann med att se två flygpanslandningar och en start innan vi gick hem igen. På vägen tillbaka mötte vi Johan som var ute på sin dagliga löparrunda. Idag höll det dock på att bli en höna mindre på vägen eftersom Johan råkade sparka till en av dem som hade plaserat sig runt ett krön när han kom joggandes. Det blev ett jäkla kackel och flaskande på den men som tur var blev ingen skada skedd. Hönan klarade sig och Johan kunde springa vidare. När vi kom hem gjorde vi våra specialbaguetter till kvällsmat. Fyllda med ost, bacon ägg, stekt lök och massor av dressing... mmm. Efter maten åkte Johan iväg på en deep thaimassage som innebär att den är som en vanligt thaimassage fast de grottar i muskler och leder ännu mer. Perfekt för Johan men inget för mig:) Under tiden han var borta ringde barnen och jag mormor och morfar och gjorde oss i ordning för kvällen sen vart det ipodtittning i sängen för oss alla fyra innan de sommade. När Johan kom tillbaka var han helnöjd. Dels över massagen som han upplevde var en blandning mellan tortyr och njutning, men också för att han hittat en Lindth choklad i affären:) Idag var det riktigt gott med äkta choklad:) Nu säger vi snart godnatt och så hörs igen vi imorgon.       


Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards