Direktlänk till inlägg 9 mars 2017

Dag 86 Bangkok here we come.

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. Han berättade att IQ kommer få tråkigt nu när vi åker hem. Vi checkade in bagaget och gick sedan hela vägen bort till sälerhetskontrollen. Där utanför satt vi oss för att äta upp de medhavda frukostmackorna. När vi ätit upp dem och satt i godanro och njuter av den sista Samuisolen så ropar de ut Johans namn i högtalaren. Ååå shit vad är det nu tänkte vi. Vi som fixade och trixade så mycket för att få ihop bagaget. Vi gick igenom säkerhetskontrollen och Johan gick iväg till bagagehanteringen. Barnen och jag väntade i lekparken vid vår gate så länge. Lite smånojig var jag allt. När Johan kom tillbaka berättade han att det var barnens mikrofoner som innehöll uppladdningsbara batterier vilket inte får ligga i incheckat bagage. Så han fick trycka ner dem i sin ryggsäck istället. 8.55 bordade vi på planet och 9.20 lyfte det på utsatt tid. Mio var lite orolig under första tiden på flygresan men det gick över när maten kom så att han fick nåt att göra. Han har blivit jätteduktig på att äta själv med sked. Inga problem att äta upp hela yoghurten utan att spilla ner sig alltför mycket. När vi landat, kissat och hämtat vårt bagage gick vi och fixade en taxi till oss. En riktigt stor taxibuss fick det bli. Med riktiga säten som var typ som skinnfotöljer. När vi kom fram till Prins Palace hotel vilket var det hotel vi skulle bo på fick vi checka in direkt trots att klockan bara var 12 och incheckningen var kl 14. Skönt. Vi åkte hissen upp till rummet som låg på 23 våningen. In med allt bagage och sen svidade vi om och gick ner till poolområdet för att tas oss ett dopp samt äta en sen lunch. Det blåste en del men det var varmt ändå. Vi beställde in clubsandvish åt oss och vi fick hålla i maten emellanåt så att inte den skulle blåsa iväg. En liten bit bort från poolen stod det tre vattenfontäner innanför ett galler. Vilka häftiga fontäner sa jag till Johan, lite tråkig placering på dem bara. Då sa Johan att det inte var några fontäner utan bara kondencen från aggregaten från hotellets ac:n. Ojojoj. Det behövs en del för att driva det här hotellet. Vi badade ett par timmar vid poolen sen gick vi upp och bytte om. Haffade en taxi utanför hotellet och åkte sen till området vid Bayoke. Ujujuj. Det finns så jäkla mycket saker. Vi gick och gick och gick. 1,5 mil totalt under dagen. Barnen var helt fantastiska!! Inte ett gnäll på hela tiden trots att Everest har ont i sin fot. Johan letade efter en gimbal till sin gopocamera. Tillslut hittade han det i en affär inne på Paragon. Eftersom den skulle uppdateras och göra iordning fick vi vänta en halvtimma och under tiden passade vi på att äta glass och ringa mormor. När gimbalen var klar hämtade vi ut dem och gick senare till Seaworld för att kolla öppettider, program och priser. Det är en stor undervattensvärld som ligger på bottenplan i ett utav Bangkoks varuhus. Helt otroligt. Fattar ni då hur stort Bangkok är. Efter att vi kollat det gick vi över till MBK och tog en taxi tillbaka till vårt hotell. Där blev det lite kvällspysslande innan vi kröp till kojs.                 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 8 mars 2017 04:15

   Idag var det sista dagen på Samui. Sorgligt men sant. Det har varit en fantastisk och oförglömlig tid här. Vi ångrar inte en sekund att vi gjorde den här resan. Innan barnen kom upp så sopade jag av altanen och städade ena toaletten. Efter fruko...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards