Direktlänk till inlägg 28 februari 2017

Dag 77. Slog blixten ner i huset eller?

Av Sollander - 28 februari 2017 18:45


Idag vaknade jag 7.45 med tre glada barn runt Johan och mig i sängen. De skrattade och busade och var superglada alla tre. Novalie och Everest hjälpte mig att göra frukost till alla. När frukosten var intagen blev det återigen kojbygge men den här gången blev det dock under taket på framsidan eftersom det såg ut att bli regn idag också. När alla tre barnen var ute hörde jag plötsligt Mio gallskrika precis utanför och när jag tittade ut för att se vad det var så skrek jag också. Det var Novalie som skrämde oss. Hon hade tagit på sig en stor lurvig skurmopp på huvudet som hon hittat på baksidan. Jag var inte beredd på det när jag tittade ut. Fy vad hon skrämde mig och Mio:) Kl. 11.30 gick barnen och jag till poolen för att bada. Precis när vi kom dit så började det regna, men det hindrade inte Novalie från att simma. Vi var vid poolen i 30 minuter och under den tiden hann hon nästan lära sig att dyka från kanten. Nu går det undan. Vi får köpa kort på Munktellbadet när vi kommer hem. Problemet är att då kommer vi frysa både hon och jag;) Efter att vi gått hem från poolen åkte jag iväg till grilltanten för lunchinköp som vi sen fick äta inne idag eftersom det blev ett ihållande regn under eftermiddagen och kvällen. Det blev innedag helt enkelt. Vi ringde mormor, ritade och kollade på film. När alla satt i soffan och tittade på ”Prästen i paradiset” åskar det lite till och från i bland nära, ibland långt bort. Inget vi tänker på men så blixtrar det till och så kommer en sån enorm åskknall på en gång. Någonting exploderade i köket. Sen blev det mörkt och tv.n blev svart. Alla sätter sig upp i soffan. Barnen skriker och jag säger till Johan: Shit slog det ner i huset nu eller? Ja om inte så jäkligt nära i alla fall, svarar Johan. Jag brukar inte vara rädd för åskan i Thailand men nu blev vi rädda allihopa. Johan börjar famla i skåpet ovanför kylskåpet där jag vet att proppskåpet sitter. Som tur var hade vi automatsäkringar. Så Johan fixade det så vi både kunde få ljus och tv igen. Ingenting gick sönder förutom lampan i kökstaket. Därav smällen. Vilken tur vi hade. Vi fortsatte titta på vår film och lugnade efter en stund ner oss igen. När klockan var runt 16.30 åkte Johan iväg till Tesco för att köpa en resväska som vi tänkte fylla med saker när vi åker hem:)) Tanken var att han sen skulle åka vidare ner till Chaweng för att hämta sin kostym och köra hem den i resväskan, men eftersom det regnade så åkte han hem istället. Det blev nudelwok till middag efter maten tittade vi på X-antal avsnitt av Solsidan som Novalie är tokig i att titta på. Lite senare under kvällen avtog regnet så att Johan kunde ta sig ner till skräddaren för att hämta kostymen utan att bli sjöblöt.
Jag som haft upp till 38,7 i feber under eftermiddagen kände mig lite trött men ändå inte dålig. Konstigt för hade jag haft den temperaturen hemma så hade jag legat halvdöd i sängen. Efter att barnen somnat kikade Johan och jag lite på Fox News innan vi gick och la oss.

         


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards