Alla inlägg under februari 2017

Av Sollander - 28 februari 2017 18:45


Idag vaknade jag 7.45 med tre glada barn runt Johan och mig i sängen. De skrattade och busade och var superglada alla tre. Novalie och Everest hjälpte mig att göra frukost till alla. När frukosten var intagen blev det återigen kojbygge men den här gången blev det dock under taket på framsidan eftersom det såg ut att bli regn idag också. När alla tre barnen var ute hörde jag plötsligt Mio gallskrika precis utanför och när jag tittade ut för att se vad det var så skrek jag också. Det var Novalie som skrämde oss. Hon hade tagit på sig en stor lurvig skurmopp på huvudet som hon hittat på baksidan. Jag var inte beredd på det när jag tittade ut. Fy vad hon skrämde mig och Mio:) Kl. 11.30 gick barnen och jag till poolen för att bada. Precis när vi kom dit så började det regna, men det hindrade inte Novalie från att simma. Vi var vid poolen i 30 minuter och under den tiden hann hon nästan lära sig att dyka från kanten. Nu går det undan. Vi får köpa kort på Munktellbadet när vi kommer hem. Problemet är att då kommer vi frysa både hon och jag;) Efter att vi gått hem från poolen åkte jag iväg till grilltanten för lunchinköp som vi sen fick äta inne idag eftersom det blev ett ihållande regn under eftermiddagen och kvällen. Det blev innedag helt enkelt. Vi ringde mormor, ritade och kollade på film. När alla satt i soffan och tittade på ”Prästen i paradiset” åskar det lite till och från i bland nära, ibland långt bort. Inget vi tänker på men så blixtrar det till och så kommer en sån enorm åskknall på en gång. Någonting exploderade i köket. Sen blev det mörkt och tv.n blev svart. Alla sätter sig upp i soffan. Barnen skriker och jag säger till Johan: Shit slog det ner i huset nu eller? Ja om inte så jäkligt nära i alla fall, svarar Johan. Jag brukar inte vara rädd för åskan i Thailand men nu blev vi rädda allihopa. Johan börjar famla i skåpet ovanför kylskåpet där jag vet att proppskåpet sitter. Som tur var hade vi automatsäkringar. Så Johan fixade det så vi både kunde få ljus och tv igen. Ingenting gick sönder förutom lampan i kökstaket. Därav smällen. Vilken tur vi hade. Vi fortsatte titta på vår film och lugnade efter en stund ner oss igen. När klockan var runt 16.30 åkte Johan iväg till Tesco för att köpa en resväska som vi tänkte fylla med saker när vi åker hem:)) Tanken var att han sen skulle åka vidare ner till Chaweng för att hämta sin kostym och köra hem den i resväskan, men eftersom det regnade så åkte han hem istället. Det blev nudelwok till middag efter maten tittade vi på X-antal avsnitt av Solsidan som Novalie är tokig i att titta på. Lite senare under kvällen avtog regnet så att Johan kunde ta sig ner till skräddaren för att hämta kostymen utan att bli sjöblöt.
Jag som haft upp till 38,7 i feber under eftermiddagen kände mig lite trött men ändå inte dålig. Konstigt för hade jag haft den temperaturen hemma så hade jag legat halvdöd i sängen. Efter att barnen somnat kikade Johan och jag lite på Fox News innan vi gick och la oss.

         


Av Sollander - 27 februari 2017 18:30

Idag vaknade vi till en mulen dag med regnskurar för första gången på dryga 5 veckor. Efter frukost hjälpte jag barnen att bygga en koja under bordet på uteplatsen. Det gäller att låta fantasin flöda:) Mio lekte med sina bilar. Jag passade på att solla lite bland barnens leksaker. Sånt som är av sämre kvalité samt de som är trasiga följer inte med hem till Sverige. Vi har 10 dagar kvar här innan vi åker till Bangkok men vi börjar redan fundera på packning och hemresa;) Mio och Everest sov en stund på förmiddagen efter lunch åkte vi till frisören här på vår gata så att Everest skulle få klippa sig. Vilket han inte alls var pigg på. Vi mutade honom med att om han var duktig och klippte sig så skulle han få choklad efteråt. Han satt sig i stolen och hade mungiporna nere vid golvet. Ojojoj vad sur han var. Han satt och snyftade i stolen men han sa ingenting och rörde sig inte. Men vad fin han blev när det var klart och var stolt han var. Sen blev det KItKat-kalas innan vi lämnade frisören. Hela 100 Bath (25 sek) kostade klippningen. När vi var klara hos frisören gick färden mot Central Festival. Johan skulle köpa en väska till goprocameran. Det var tänkt att jag skulle leka med barnen i lekparken under tiden, men eftersom det regnade så höll vi oss under tak där 10 baths (2,50 kronors) karusellerna stod. De hann med att åka varsin och en gemensamt innan Johan var tillbaka. När vi var klara på central festival gick moppefärden till Big C för inköp av diverse matvaror. Jag hittade även ett par nya foppatofflor i Sverigefärger. Så coola:) Mina gamla har liksom tagit slut under den här resan. Under tiden vi handlade var Novalie och Everest i leklandet. Perfekt att slänga in de där i 40 minuter. Efter Big C besöket bar det av till Makro för det sista ostinköpet innan vi lämnar ön. Barnen och jag väntade utanför medan Johan sprang in. När vi väl var hemma lastade jag av mig grejerna och åkte direkt för att köpa vattenmelon. Det fick vi inte med oss innan. När alla sen var hemma blev det middagslagning. Novalie var jätteduktig och hjälpte mig att skära upp melonen i småbitar. När maten var uppäten blev det lite snacksmys. Runt 21 åkte Johan iväg på en massage. Barnen somnade under tiden han var borta och jag med 38,5 i feber somnade på soffan vilket inte har hänt så många gånger på den här resan:)           

Av Sollander - 26 februari 2017 18:57

Idag kom det en liten regnskur när jag och barnen gått upp. Novalie fick genast idén att bygga en koja under paraplyet. Regnet slutade på 5 minuter men kojan kvarstod, så frukosten intog Everest och Novalie i kojan. Riktigt mysigt. Runt kl 10 gick vi ner till poolen och där hängde vi till kl 16.00 Efter gårdagens äventyr var Novalie totalt orädd för vattnet. Hon sa till mig: Mamma kolla på mig nu. Jag ska ta på mig cyklopen och hoppa från kanten utan puffar. Ja, gör det, sa jag och hon hoppar rätt ut utan problem. Vilken tjej. Idag lossnade allt. Nu simmar hon obehindrat från ena sidan till de andra. Hoppar från kanten, leker säl på Johans rygg och flyter utan problem. Det är så roligt att se skillnaden nu mot när vi kom hit i december då vågade hon knappt doppa huvudet. Så idag har vi betat av simmärkena: baddaren grön- blå och gul, bläckfisken och sköldpaddan. Eventuellt hinner vi med pingvinenmärkena också. Everest lekte med IQ mestadeles av dagen. Runt 12 åkte jag till vår grilltant för att köpa lite lunch. Efter lunchen blev det fortsatt bad. Nu var Mio också igång. Han hoppade också från kanten med sina puffar och tyckte att det var jätteroligt. Runt 16 fick vi slita oss från poolen för vi hade bestämt med de svenska paret att vi skulle kika på deras hus. Så vi gick upp ur vattnet och svidade om och tog sen mopparna ner till deras hus tvärs över gatan. Det var ett fint litet radhus med 2 sovrum och 1 toalett uppe samt 2 toaletter, kök, ett litet vardagsrum och ett uterum nere. Det var skoj att se hur de hade det. Precis lagom. Vi blev bjudna på en riktig svensk fika, med hederligt svensk bryggkaffe och gb-glass. Christer bjöd även på live-musik i form av gitarrspelning Efter en timmes besök brummade vi vidare till Tesco Lotus för att kolla efter lite plastburkar etc. Barnen var som galna i butiken och så himla upp i varv. Efter shoppingen passade vi på att äta middag på butikens restaurang. Efter att allt mat var uppäten åkte vi vidare ner mot Chaweng. Johan skulle kolla hur sin kostym blev. Riktigt stilig blev han i den. Johan bestämde med skräddaren att han skulle hämta kostymen en annan dag då han kommer själv eftersom kostymen var svår att få hem på moppen. Vi passade även på att köpa några flera armband av vår tjej som säljer armband runt hörnet där skräddaren håller till. Även en hatt hann vi med att köpa som var tänkt till Everest men som passade Mio också. Därefter åkte vi hem. Barnen var jättetrötta så det det blev tandborstning och sänggående ganska snabbt för dem. Johan och jag satt uppe och skrev och ringde till nära och kära under kvällen innan vi gick och la oss.           

Av Sollander - 25 februari 2017 17:30

Uppstigning 5.30 idag. Barnen väckte vi strax efter kl. 6. Kl. 6.20 gick vi ner till vägen för att åka med minibussen som skulle ta oss till Meaman, för båtfärd ut till Mango Bay och NangYuang för snorkling och äventyr. Innan båten gick fick en liten påse med varsin banan och kakor. Vi hann även med att köpa en ny keps till Novalie som jag blev så avundsjuk på ;) och en vattentät säck som var bra att ha under dagen. Båtfärden var med en katamaran och tog 2,5 timme med stopp på vägen på Koh Phangan för på och avstigning av folk. När vi var framme på NangYuang bytte vi båt till en som bara var för just för vår trip. Vi kan väl ha varit 20 st med på färden. Vi gjorde ett stopp på Mango Bay där vi fick hoppa i från båten och snorkla. Det var helt underbart väder och en sikt på 15 meter så det var kanonförhållanden för snorkling. Novalie som har tränat så mycket inför denna utflykt ville till en början inte alls snorkla, för hon tyckte inte om saltvattnet. Efter en viss övertalning av Johan så vågade hon äntligen prova och sen fick vi inte upp henne ur vattnet. Gud vad hon snorklade. Johan och Novalie simmade bort en bit från båten och snorklade där medan jag badade med Mio och Everest vid båten. Johan och jag bytes av så att jag också fick snorkla lite. Riktigt vackert var det. I dryga timmen stannade vi vid MangoBay. Personalen på båten var jättesnälla och hjälpte oss att filma och ta kort med vår kamera både under och över vattenytan. När vi snorklat klart gick båten tillbaka till NangYuang för lunchbuffé vilket var riktigt gott, några olika asiatiska rätter och bananmuffins till eftertätt. Uppskattat av oss alla. Eftet lunchen tog vi oss ann trapporna och backen upp till viewpointen på ön. Novalie och Everest var fantastiska på att ta sig upp. Det var bra varmt och svettigt med de klagade ingenting. Johan bar de en bit för att färden upp skulle gå lite fortare. Väl uppe var det en jättevacker vy och vi fick jättefina bilder på oss och barnen. Vägen ner gick lite lättare men när vi kommit ca halvvägs ser jag Johans axlar sjunka ihop och mungiporna åka ner till knävecken och så sa han: Det är bara för mig att gå upp igen. Jag glömde hela ryggsäcken:( Barnen och jag fortsatte nedåt för backen och Johan gick upp, hämtade ryggan och gick tillbaka igen och ändå var vi i stort sätt samtidigt nere för berget. Han var riktigt snabb och bra svettig när han kom tillbaka. Vi hann med en timmes snorkling på NangYuang också. Novalie var som tokig och tyckte att det var jätteroligt. Hon var så upp i varv att hon och Johan glömde bort att sätta på hennes puffar, vilket betydde att hon helt enkelt inte behövde ha några:) Everest och Mio fastnade i sandstranden naturligtvis men hann med och bada en stund de också. 14.30 skulle vi samlas i restaurangen för att intänta båten som skulle ta oss tillbaka till Koh Samui via Koh Tao och Koh Phangang. På båtresan hem hörde vi att det var flera svenska sällskap med ombord. Everest och Mio sov hela båtresan. 17.15 var vi i land på Samui. Personalen hade jättekoll på med vilken buss vi skulle åka med. När vi checkade in på morgonen fick vi ett armand runt armen och det var det ända som de behövde hålla koll på för då visste personalen precis vad vi tillhörde. Efter avstigningen från båten visade oss vilken minibuss vi skulle åka med. Kl. 17.30 var vi tillbaka vid vårt hus, så det blev en väldigt lyckad dagsutflyckt som hela familjen var jättenöjda med. Barnen hade blivit lovade glass efter dagens bravader så Johan tog med sig Novalie och Everest till 7eleven för inköp av en kitkat chokladglasstrut så sen hade barnen chokladglass över hela sig inklusive  kläder och golv:) Efter glassen satt vi oss i soffan och kollade dagens filmer och kort som vi tagit. En kvällsmacka hann vi med också innan barnen somnade.           


Av Sollander - 24 februari 2017 17:18

Idag hade jag sovmorgon till 7.50, sen hörde jag att Mio och Everest var uppe så då tassade jag upp. De satt i vardagsrummet och lekte med bilar. Så söta. Det blev frukost 8.30 och därefter vattenlekar med vattenslangen. Novalie tog hand om Mio och svepte in honom i badlakan. Omkring kl. 11.00 gick vi till poolen för att bada. Novalie har blivit så duktig på att snorkla och simma. Everest lekte med IQ. Mio somnade i vagnen så idag kunde jag åka till grilltanten föt att köpa lunch. 7 st kycklingspett, 2 fläskköttspett och 2 sticky rice. Det kostade 130 bath (ca 35 kr) för att mätta fem personer:) Efter lunch var det fortsatt bad. Vi var kvar i poolen till kl. 17.30 Är det vad man kallar en heldag vid poolen? Våra svenska vänner Christer och Lilly kom till poolen runt 16.30 därav blev vi kvar en timme till mot vad vi tänkt. Vi mätte vattentemperaturen i poolen. 32 grader visade termometern. Inte undra på att det kändes riktigt varmt i vattnet idag. När vi gick hem lagade jag fride rice med beef och Johan åkte iväg för att köpa ett extra batteri till goprocameran. Ååå jag gjorde det igen. Jag fick en sån jäkla stöt av riskokaren när jag skulle koka ris. Hela högerarmen vibrerade. Riktigt otäckt men jag överlevde i alla fall;) Nu har jag fått en rejäl stöt av vattenkokaren, brödrosten och riskokaren. Känns tryggt att laga mat här... ;) Vi åt middag när Johan kom tillbaka och därefter packade vi ryggsäckarna inför morgondagens resa till KohTao och Nang Yuan. Det blev tidig sänggång för barnen eftersom minibussen till båten kommer och hämtar oss 6.30 imorgon. Tanken var att jag och Johan också skulle lägga oss tidigt men så blev det inte riktigt. Vi satt i alla fall vakna till midnatt.          


Av Sollander - 23 februari 2017 18:36

Idag efter frukost blev det städning för kl 11.30 skulle fransmannen som vi hyr huset av komma på besök. Han har lagt ut huset till försäljning för 5 miljoner Bath (1,25 Mkr). Så idag skulle han visa huset för två par. Barnen var faktiskt jättesnälla och hjälpte till med städningen. Vi ville ju ha lite rent och ordning när de kom och skulle titta. Mio och Everest sov under tiden visningen var. När fransmannen åkt väckte Novalie sina brorsor och så tog vi mopparna till McDonalds för att äta lunch. Mio höll på att krypa ur babybjörnen när han fick se hamburgaren;) Vi satt oss ute och brevid oss var det en byggarbetsplats med grävskopor. Everest älskar verkligen grävskopor och han var helt inne i vad de gjorde och hur och var de byggde. När vi ätit klart åkte vi tillnCentral Festival för att boka en dagstur till KohTao och Nang Yuan. Vi åker dit på lördag. När vi bokat resan gick färden mot Cocosplash (badlandet som vi varit vid en gång tidigare under resan). En eftermiddag i vattenrutchkanan fick det bli. Jisses vad de åkte. Speciellt en rutchkana som de fastnade för. Det var en otroligt engagerad badvakt som åkte med dem ner i vattenrutchkanan. De fick rida på honom, åka tåg, åka framför, bakom och allt var det var. Barnen älskade honom verkligen. Även Everest som annars avskyr att få vatten på ögonen tyckte att det var jätteroligt. Det var en annan svensk familj på badlandet med en kille som var 10 år. Han hette Felix och Novalie blev jätteförtjust i honom. Han åkte i samma rutchkana som barnen. Jag vet inte hur många gånger som de åkte rutchkanan, men nonstop i 2,5 timmar i alla fall. Mio var också igång. Han fick åka med mig några gånger i rutchkanan och tyckte att det var jättekul. Han brydde sig inte ett dugg om han kom under vatten. Mestadels av tiden flöt han omkring med sina armringar i bassängen och skrattade. Innan de stängde klockan 17.30 hann barnen även med att hoppa studdsmatta i 20 minuter. Det som är så himla bra med det här badlandet är att det är lite folk så det är aldrig några köer. Klockan 17.30 åkte vi hem och barnen var jätteglada. När vi kom hem lagade jag fride noddles med beef. Mitt i all matlagning trampar jag på en metallsticka som Novalie hittat utanför och som hon tokigt nog lagt mitt på köksgolvet. 1,5 cm lång nål rätt in i trampdynan. Ajajaj! Det gjorde riktigt ont. Tur dock att det var jag som trampade på den och inte någon utav barnen. Maten blev populär och allt gick åt. När barnen somnat åkte jag till Tesco Express. Jag lyckades få hem en hel äggplatta med 30 ägg på moppen + plus en hel del annat. Nu är jag snart i klass med thailändarna. Jag ringde mamma och pappa när jag kom hem och Johan betade av sin släkt. Idag har det varit bra varmt termometern både ute och inne har visat uppemot 32 grader.              

Av Sollander - 22 februari 2017 15:30

Idag åt vi frukost runt 8. Därefter ritade barnen och jag pennskolans staket på en ölback i kartong. Det gäller att ha fantasi:) Runt 10 gick jag och barnen till poolen. Det låg en rosa flytkorv vid poolen och gud vad barnen var osams om den. Både Everest och Novalie skulle naturligtvis ha den och simma med men jag kan lova att om vi skulle köpa varsinn likadan till dem så skulle det inte vara ett dugg intressant;) Under tiden vi var vid poolen så tog Johan en runda runt flygplatsen med goprocameran på moppen. Därefter åkte han även till Makro för att köpa kött. När han kom tillbaka gick vi hem från poolen och fixade lunch. Nudelsoppa blev det idag. Barnen älskar det. Efter maten kom grannpojken över och då var det dax igen för lek och kaos;) men vad tyst det blev när de alla gick över till hans gård.....Då sa Johan till mig: Passa på nu och andas och njut av tystnaden;) Jag skulle lägga köttet i marinad i de nya plastpåsarna som jag köpte i affären häromdagen. Det gick sådär. Påsarna hade ju för sjutton blomdoft och det kände jag inte för att lägga köttet i. Så vi fick ta en av våra andra påsar istället. Det gick bra det med. Men det har något nytt med parfymerade påsar. Det har jag aldrig sätt förrut. Strax efter 15 tog vi mopparna ner till vår strand. Mio och Everest ägde sanden direkt. Pinnar och våra medhavda spadar och bilar lekte de med. Vi åkte hem runt 17. Ikväll blev det grilltajm. Vi åt varsin dounut när vi kom tillbaka så barnen skulle hålla sig vakna innan maten han bli klar. Oxfilé, strips och bearnesesås blev det. Köttet blev så gott. Barnen älskade det. Johan hade köpt 650 gram kött och nästan allt gick åt. Mio somnade innan maten var klar så när vi ätit klart väckte Novalie honom så att han också fick äta. Everest och Novalie turades om att mata honom och de var så söta alla tre. Efter maten somnade Mio om och de andra två lekte med grannpojken som stod på andra sidan vår grind. Därefter somnade de också. Johan och jag tittade på Ägd med Fredrik Lindström och Henrik Shyffert på SVT play innan vi la oss. Vi bokade även resa till Bangkok. På morgonen den 9 mars lämnar vi KohSamui (för den här gången).         


Av Sollander - 21 februari 2017 15:45

Efter frukosten idag så skulle Novalie leka att det var julaftonsmorgon så hon gick och drog för alla gardiner och tog fram kuddar och satt på barnprogram på tv:n. Sen så skulle vi sitta och vänta på tomten som inte kom;) Everest och Mio tröttnade ganska snabbt på att vänta så de sprang runt och störde Novalie istället. Efter en stund gick de ut och började leka med vattenslangen. Det slutade som vanligt med att Mio blev genomblöt, men han har lika lycklig för det. Runt kl 11 gick jag och barnen till poolen medan Johan åkte och fixade några ärenden. Mio och Everest var trötta och hängde i vagnen under förmiddagen. Novalie och jag tränade på att simma lite. Vi hann med lite förmiddagsfika vid poolen innan Johan kom tillbaka. Runt 13.30 åkte Johan iväg och fixade lunch. Idag blev det frysta matlådor med pasta carbonara från Tesco Express. Helt okej faktiskt. Efter lunchen kom grannpojken över och våldgästade. Mio blir livrädd som vanligt. Pojken ska alltid bära Mio och det slutar alltid med att Mio ramlar...Mormor, Morfar och Patrik ringde när vi var hemma och barnen blev jätteglada över att få prata med Patrik. Runt 15.30 gick vi ner en stund till poolen igen. Barnen är alltid mer igång och vill bada på kvällen, speciellt Mio. När de badat klart gjorde Novalie ett försök att leka med den sura tjejen som var vid poolen häromdagen. Hon bor lite längre ner på gatan, men det var ingen idé. Hon var lika sur idag också. Man brukar ju säga att någon är sur som ättika men den här tjejen är lika sur som en hel perstorpsfabrik;) Därefter sprang barnen iväg till lekparken. De gillar den lekparken. Det finns en klätterställning och några gungor. Precis lagom. Vi gick hem och lagade middag när det började skymma runt 18.30 Jag lagade ris och köttfärs i oystersås. Johans nya favorit. Efter maten åkte Johan till Chaweng för att prova sin kostym. Den blir jättefin. En turkos slips får han på köpet också. När han kom tillbaka hade barnen somnat. Då passade jag på att åka till 7eleven och tescoexpress får att handla lite. Vi satt uppe till ca 01 och när jag skulle gå och lägga mig så hörde vi ett högt läte. Vad var det där? sa jag. Det är en geckoödla sa Johan. Men va f-n sa jag. Är den inne eller ute. Jag har ju liksom ingen lust att lägga mig om det är en ödla som springer omkring här inne på två ben. Ajaa den är nog ute sa Johan. Vi får hoppas på det sa jag och kröp till kojs;)      

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards