Direktlänk till inlägg 10 mars 2017

Dag 87 Vi intar MBK

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silver- och guldfisken också. Totalt sätt 8 stycken märken under denna resa. Vilket avslut på simträningen det blev:) Runt kl. 13.00 gjorde vi oss i ordning och tog en tucktuck till MBK. Barnen tyckte att det var jätteroligt att åka tucktuck. Vi började dagen med att göra glaskuber i 3D till minnen av resan. Det gick faktiskt bra att få alla bra på bilden. När det var klart började klockan närma sig tre så det blev till att äta mat på MBK foodmarket. Likt den på Tecso Lotus på Samui. Man får ladda på pengar på ett kort och får sen handla med kortet i restaurangerna för att personalen inte ska behöva hantera pengar. Billigt blev det 210 bath (55 sek) för att få alla 5 mätta och glada så att de orkade med en dags shopping. Vet ni om att man utan problem kan traska 8 km runt i ett varuhus under en dag. Everest somnade i vagnen efter maten. Han är lite förkyld och tröttare än vanligt. Därav fick Mio åka babybjörn med mig vilket han tycker om. Det blev kläd och skoinköp till barnen och Novalie fick äntligen sina klackskor som hon pratat om bra länge och hon var så nöjd. På ett ställe skulle vi köpa foppatofflor till barnen. Jag tog fram ett par blå med bilar på som jag tänkte att Mio skulle få. Men då blev han arg. Sen sen tog jag fram ett par gula biltofflor till honom då började han skratta och blev jätteglad. Han gillar verkligen gula saker. Innan vi åkte hem hämtade vi upp våra kristallkuber som då var klara. Vi fick även en stenplatta med vårt foto på med på köpet:) Även Tops Market inne på MBK fick det även bli innan hemfärd för lite kvällsmats inköp. Taxin hem till hotellet kostade hela 51 bath ( 17 sek). Det kan ju verkligen inte gå ihop sig. Inte undra på att taxichafförerna inte brukar vilja använda taxametern utan vill bestämma ett fastpris på resan istället. När vi kom hem fixade vi lite simpel kvällsmat iform av nudlar och så frågade vi barnen vad de skulle vilja ha för mat när de kommer hem till Sverige. Då svarar Novalie: Finns det nudlar i Sverige. Ja svarar vi det gör det. Då vill ja ha nudlar, ananas och vattenmelon när vi kommer till Sverige fortsätter Novalie. Men snälla du det har du ju ätit i tre månader svarar jag henne. Men det var det hon ville ha;) Efter kvällsmaten började Johan och jag packa ihop våra saker för att se hur de skulle få plats. Vi får ha med vikt nu än på Bangkok airways. Varje väska får väga 30 kg och vi packade iordning en väska. Den fick vi till 29,8 kg. Snacka om bra packat Johan:). Klockan 02 släkte vi lampan. Imorgon väntar sista dagen på denna resa innan flyget går till Sverige.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Av Sollander - 8 mars 2017 04:15

   Idag var det sista dagen på Samui. Sorgligt men sant. Det har varit en fantastisk och oförglömlig tid här. Vi ångrar inte en sekund att vi gjorde den här resan. Innan barnen kom upp så sopade jag av altanen och städade ena toaletten. Efter fruko...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards