Alla inlägg under februari 2017

Av Sollander - 12 februari 2017 16:15

Idag var det uppstigning kl 6.45 då Mio kom intassandes med sina små pip. Mio la sig dock en stund till så jag hann med att duscha, göra frukost och packa väskan innan han och de andra kom upp. Efter frukost hämtade vi den bil som vi hyrt av poolskötaren för en färd till Samui Aquarium och Tiger Zoo. Vi kände att eftersom det var en bit att åka så ville vi hellre köra bil. Vi åkte runt 9.30 och var vi zoot runt 10. Eftersom showerna var 13.30 (sea lion) och 14.30 (fåglar och tigrar) så började vi med att gå omkring och titta på de fiskar och sköldpaddor som fanns i the aquarium. Det var många fiskar att titta på. Tillslut hittade barnen både Nemo och Doris och även magister Rocka:) På ett ställe fick de även mata sköldpaddor med gurkskivor. Johan hjälpte dem att hålla i tången så simmade sköldpaddan förbi och nafsade efter gurkskivan. Barnen tyckte att det var jätteskoj. När akvariedelen var avklarad gick vi vidare in i tiger och lejondelen. Det var fascinerande djur tyckte barnen. Lejonen en hona och en hane hade parningsdans och vankade fram och tillbaka och sniffade på varandra och så helt plötsligt så skulle de till att para sig mitt framför ögonen på oss. Det är ju inte varje dag man bevittnar en lejonparning en meter från där vi stod. Det var bara ett galler emellan.... När vi var klara med rundvandringen på akvariet och tigrarna gick vi till den närliggande restaurangen för att äta lunch. Vi delade på två olika pizzor och två club sandvish med strips. Efter maten blev det glass. 13.30 var det dags för den första showen som var sea lion. Novalie satt som förstelnad och tyckte att det var så spännande. Everest och Mio pekade och hade sig och tyckte också det var skoj. Efter showen tog vi kort med sjölejonen. I pausen mellan showerna gick vi och tittade på de som tog kort med bebistigrar. 14.30 var det dags för den andra showen. Den började med papegojor och andra fåglar som bla cyklade, hissade flaggor och pantade burkar. Efter fågelshowen var det tigershow. Det var riktigt spännande tyckte vi alla. Det gick säkert åt en halv gris till mutmat under showen för att få tigrarna att göra som tigerskötarna ville. Barnen satt som förstelnade när tigern hoppade genom elden. När tigershowen var slut var det åter dags för fågelshow. Den här gången fick publiken vara med. När de tittade efter en liten pojke som de ville ha med så valde de Everest. Everest hann inte förstå vad som hände över huvudettaget för först fick han en handske på armen med en rosett på sen kom en fågel flygandes från ingenstans och tog rosetten på Everests arm. Därefter fick han en mössa på huvudet som en annan fågel kom flygandes och tog med klona. Everest stod fortfarande som förstelnad. Fågelskötaren drog handen framför hans ansikte men han rörde inte en min. Han gick tillbaka till sin plats och var mest arg över att fågeln hade tagit "hans" mössa:) När showerna var slut och vi gick till bilen tjatade Everest fortfarande om att fågeln tagit "hans mössa":) På vägen hem åkte vi in på Makro och BigC. På Makro var det ost köp och på BigC passade vi på att halda det som behövdes och sånt som började ta slut hemma eftersom vi hade bil. Då Johan är så lycklig över att Mio gillar bilar så köpte han ett trepack med bilar också för 8 sek:) Väl hemma plockade vi in alla varor och Johan tråcklade in både bil och våra två motorcyklar på vår uppfart. Medan jag ordnade kvällsmaten lekte barnen med Mios bilar och Novalie gjorde pyssel av de piprensare som hon fick av mig under gårdagen. Efter maten ringde vi mormor och morfar och berättade om vad vi gjort idag. Därefter hade Everest och Novalie sång och dansuppvisning innan de somnade.                   


Av Sollander - 11 februari 2017 14:30

Idag blev det sovmorgon. Jisses enda till 7.15 Sen gick Everest och Mio upp och då vågade jag inte ligga kvar i sängen utan jag ville hålla lite koll på dem. 8.30 blev det frukost ute. Sen lekte barnen med grannpojken hela förmiddagen. Det är intensivt att leka med honom. Det går i ett. Everest sa efter ett tag: I'm sleeping now och så la han sig på soffan och vilade. Men pojken fortsatte röja:) Mio är rädd för honon. Pojken vill bara väl och vill ta hand om Mio men det blir bara tokigt och Mio blir alltid ledsen. När pojken gått hem blev det lunch. Nudelsoppor som omväxling;) Det är så lätt att ta till och barnen älskar det. Efter maten fick barnen varsinn vindsnurra med godis i som de lekte med. Runt 15 tog Johan med sig Novalie och Everest på moppen till Chaweng och kollade glasögon och köpte en hårddisk som vi ska lägga över alla bilder på. Johan berättade att hos optikern som de var på så lekte barnen med personalens barn. Barnet bjöd de på massor av choklad och de lekte med studsbollar. Johan kände att det var kanske inte det det mest optimala att ge barn studsbollar i en butik full med glasögon. Men personalen sa att det var "No problem"  som de säger om allting. Mio och jag åkte till Tesco Express och till 20 bathsaffären. Kag köpte 2 st plastbilar för 20 bath (5 sek) st. Mio hann även med en tupplur innan de andra kom tillbaka. Kvällsmaten blev risnudlar blandat med köttfärs och grönsaker samt stekt ägg. Det gick hem hos övriga familjen. Efter maten blev det lite lek innan Mio somnade. Everest och Novalie fick lite mer godis innan de också somnade. Jag och Johan kollade på filmen "Deepwater Horrison" som Johan köpt till mig på itunes. Den var jättebra. Det var skönt att se en riktig film efter att ha kollat på fox news senaste tiden. Efter filmen hann vi med att ringa till farmor och mormor och morfar innan det var dags att sova.       


Av Sollander - 10 februari 2017 14:15

Idag vaknade jag och gick upp runt 6.30 så jag kan ju faktiskt inte bara skylla på Mio att jag går upp tidigt;) Frukost och ihopplockning av saker och papper för runt 8.15 åkte vi till Imigration Office för visumförnyelse. När vi kom dit var det bara att ställa sig i kön och ha blanketter och dylikt redo. Det var ca 20 st före oss i kön. Barnen var lite otåliga men duktiga. När det var en person före oss i kön sa Johan till mig: Säg inte att vi ska ha kopior på departurecarden också.... (för det hade hon före oss i kön) då sitter vi skiten. Vi hade kopia på passen men inte det andra. Men mycket riktigt visst skulle man ha kopia på dessa också. Så det var bara att gå ner en trappa, kopiera departurecarden och gå upp igen och ställa sig sitt i kön som nu hade ökat till de dubbla. Åååå vad surt. Vi som var framme. 20 min väntan till. När vi var klara i den kön fick vi stå i nästa kö där skulle vi fotas. Därefter fick vi vänta på att ansökningarna skulle beviljas vilket de gjorde. 11.15 var vi klara så vi bestämde att det inte var någon idé att skjutsa barnen till pennskolan utan vi åkte hem, delade på en förpackning oreokakor och sen gjorde vi oss i ordning för en tur till Coco aqua splash (ett badland på Lamai) Eftersom vi kom dit vid lunchtid så började vi med att äta. Vi beställde in ett familjeset med hamburgare, chickennuggets, fishrings panini och pommes. Riktigt smarrigt och gott. Barnen älskade det. Efter maten blev det fullt ös medvetslös i vattenrutchkanerna. Novalie och Everest verkligen älskade det. Jag och Johan har aldrig sett de bada så. Det var jättekul att se. Novalie börjar bli jättekaxig i vattnet nu mot vad hon har varit. Alla rutchkaner som hon fick åka för sin längd åkte hon. Everest åkte alla utom den största. De hade jätteroligt och de tog verkligen hand om varandra för så fort de gick iväg så höll de varandra i handen:) Vi var kvar på Cocoland till 17.00 sen åkte vi hemåt. Johan stannade till och köpte en t-shirt efter vägen och jag hoppade in på marknaden vid Tesco Lotus och köpte en t-shirt och ett par byxor. När vi kom hem duschade barnen medan jag gjorde tacorullar. Johan åkte iväg till apoteket och köpte hostmedicin för hans och barnens hosta. Efter maten somnade barnen och Johan efter en hel dag ute. Jag pep iväg till Tesco express för att köpa blöjor till Mio. När jag kom hem blev det lite kvällsdiskning och undanplockning innan jag också gick och la mig.            

Av Sollander - 9 februari 2017 17:45

Idag var väl klockan runt 6.30 när det var dags för Mio att vakna. Det är faktiskt mysigt att gå upp tidigt. Det blev frukost ute och sen en färd för barnen och Johan till pennskolan. Därefter åkte han och rekade var Imigration Office låg så vi vet det tills imorgon då vi ska dit allihopa och förnya våra visum. Mio och jag gick till 7eleven under tiden. När vi var hemma igen tog vi det lugnt en stund. Mio lekte med sina små bilar och somnade därefter i vagnen. Efter en stund gick vi ner till poolen. Johan åkte lite tidigare för att hämta barnen och kollade flertalet optiker innan. Han vill nämligen ha slipade solglasögon men han hittar inga som han tycker om. När de var tillbaka blev det lunch vid poolen. "Korv i påse" och nudelsoppa. Eftermiddagen tillbringade vi vid poolen. Novalie vågar äntligen hoppa från kanten och hon tycker att det är så roligt. Upp och ner, upp och ner. Everest lekte med IQ och Mio har blivit tokig i att köra bilar på marken, till Johans lycka:) En trevlig eftermiddag. Runt 17.30 gick vi hem. Det blev en snabb middag med lite rester innan vi gjorde iordning oss för att kolla den tillfälliga marknaden vid Lotus. Sådana markader gillar jag för där kan man göra fynd. Efter att ha fått vecka Everest då han somnat direkt efter maten så åkte vi dit. Klockan var runt 19. Vi fyndade lite byxor till barnen och mig. Håracceoarer till Novalie, ett kökssett till Everest och mobilhållare till barnen och lite annat smått och gått. Alla nöjda och glada. Barnen fick även varsin glass och en mugg med jordgubbar. Johan testade att kasta lite pil dock utan lycka. Runt 21 var vi hemma igen efter ett stopp för att köpa choklad på 7eleven, som vi smaskade på när vi kom hem. Väl hemma lekte barnen med köksleksskerna. Mio somnade bums. De andra två la sig med sina ipods och ipodshållare fastsatta i sänggaveln. Jag gjorde iordning köket och lite tvätt innan Johan och jag fyllde i visumförlängningsansökningarna  Imorgon bitti (fredag) åker vi nämligen direkt till Imigration office och förlänger visumen förhoppningsvis till den 12 mars       

Av Sollander - 8 februari 2017 17:00

6.15 kom lillskiten småtassandes med full blöja. Efter ett blöjbyte på Mio funderade jag skarpt på att gå och lägga mig igen, men då var det en annan liten filur vid namn Novalie som intagit min del av sängen, så jag struntade i det och gick upp istället:) Efter frukost och skjuts till pennskolan så åkte Johan till Central Festival och fixade dator och telefonuppdateringar. Han blev kvar där hela förmiddagen. Jag och Mio åkte till BigBudda för att köpa en t-shirt som jag har kollat på länge. Mio fick en traktor av tjejen som hade butiken. Efter det åkte vi till tesco express och handlade lite. Det blev lite tungt men vi fixade moppefärden hem. När vi lastat av sakerna hemma åkte vi vidare till min favoritaffär som jag kallar för 20 bathsbutiken. Där allt kostar 20 bath (5 sek) st. När jag åkte därifrån hade jag köpt 22 saker och på vägen hem funderade jag på vad det egentligen var jag hade köpt och kom fram till att det egentligen till största delen bara var onödigt krafs.... men men det var skoj att handla det och det kommer nog till nytta i alla fall:) På vägen hem köpte jag hamburgare till Mio och mig som vi åt innan de andra två barnen och Johan kom hem. Vi var hemma en liten stund sen tog  vi mopparna och åkte till Christal Bay. Den stranden som Johan och jag var på igår. Den är så mysig och fin. Men det är otroligt va posebilder folk tar på varann. Det är så roligt att se detta på håll för det ser så roligt ut. Sen så såg jag ett par som skulle stajla och spela beachvolley på stranden. I badkläder som var mindre än Mios;) Det roliga var att efter några bollar så faller killen pladask på mage rätt ner i vattnet. Sen var det färdigspelat. Killen gick iväg direkt ut i havet och gömde sig och tjejen kastade upp bollen på land och gick ut och badade åt ett annat håll.... Jag hjälpte barnen att bygga en väg på stranden. Johan gick iväg och köpte chickennuggets som vi delade på allihopa. Runt 17.30 åkte vi hem. Vi stannade till på Macro för att köpa kyckling för ikväll skulle vi grilla. När vi kom hem blev det dusch för barnen. Jag gjorde i ordning ris och tillbehör och Johan ordnade kycklingen. Det blev en mysig kväll ute. Everest och Mio somnade bums efter maten och Novalie pratade med mormor och morfar innan hon somnade också.               


Av Sollander - 7 februari 2017 18:08

Idag kom Mio intassandes till vårt sovrum runt 6.30 med sina små pipande ljud precis som han brukar. Farmors klocka ringde strax därefter. Everest hann också vakna innan farmor skulle gå men Novalie fick vi väcka. De var lite ledsna när farmor åkte men efter att ha fått lite frukost så blev gladare. Farmors plan skulle gå 9.10 så barnen komma lite senare till Pennskolan så åkte vi allihopa till flygplatsen för att vinka åt planet när det lyfte. Efter att det lyft åkte jag och Mio hem och de andra åkte till Pennskolan. När Johan kom tillbaka åkte jag och Mio med på hans moped för en tur till Meanam och vägen genom djungeln som vi åkte med barnen förrut. Den här gången kom vi hela vägen upp och hela vägen ner. Ååå vad fint det var. Vilka vyer. Som ett jättelikt växthus. När vi kom fram på andra sidan hade vi kommit till Laimai. Vi åkte förbi Cocoland, ett litet vattenland med waterslide och vattenaktiviteter för stora och små. Vi ville kolla öppettider och priser för vi tänkte åka dit någon dag. På vägen hem stannade vi och åt lunch på Crystal Bay vid Silver Beach. Åååå va fint. Johan fick så fina bilder med sin telefon. Riktiga vykortsbilder. Lunchen blev pizza för Johan och Clubsandwish med strips för Mio och mig. Mio var faktisk duktig på att vänta på maten idag. Annars brukar han vara lite otålig men idag gick det faktiskt jättebra. Riktigt god mat var det. Vi intar nog denna strand med barnen imorgon efter skolan. Runt 12.15 åkte vi hemåt och Johan släppte av mig och Mio innan han åkte för att hämta barnen. När de kom tillbaka fick de äta lite bananer och dricka juice. Därefter hade vi bestämt att Johan skulle ta med sig Novalie och Everest till Crododile farm för att kolla på krokodil och ormshow. De åkte 13.45 och var tillbaka drygt 2 timmar senare. Mio och jag badade i poolen under tiden, men vi gick hem precis hem när de kom tillbaka. Barnen var så exalterade när de kom hem. De hade fått klappa både krododiler och ormar. De fick även ha en orm runt halsen och så hade de fått glass och choklad och så hade krokodilen gjort så och så och så och ormarna så och så...... ojojoj. De pratade i munnen på varann och var så upp i varv... När de lugnat ner sig lite gick vi tillbaka till poolen. Frukttanten kom precis så jag köpte med mig lite ananas och vattenmelon. Barnen badade och deras kompis IQ badade också idag. Novalie har fått nytändning på att snorkla och låg och plaskade i en timme med snorkeln och cyklopen. Hon ville inte ens gå hem när vi skulle gå hem. Men det gjorde vi ändå 17.30 för då höll Everest på att somna. Johan tog med sig Mio till 7eleven när vi kom hem. Han skulle köpa Chang och jag gjorde fride rice witch chicken med Novalie och Everest. När de kom tillbaka åt vi och Johan hade även köpt med sig en matlåda för 25 bath (7sek) från affären. Den var det drag i vill jag lova. En tugga kunde jag ta innan det brann i munnen. Inget för barnen att smaka. Efter maten somnade barnen ovaggade. Många intryck idag. Johan och jag kollade Fox News under kvällen. Farmor ringde. Hon hade det bra i Bangkok och var med hotellet som ligger i MBK. Jag ringde även mormor och morfar och Johan ringde Johanna, Micke och Ingela.               

Av Sollander - 6 februari 2017 16:30

Klockan 6.19 så var ögonen öppna på mig, Mio och Johan. Det blev frukost och sen skjuts till pennskolan. Johan åkte förbi Island Safari för att kolla vilka tider det är elefant och apshower så vi vet om vi åker dit någon dag. Jag och Mio doppade oss i poolen under tiden. Vi gick hem när Johan kom tillbaka men gick tillbaka till poolen efter att varit hemma en stund. Mio gick hela vägen ner till poolen själv, ett varv runt poolen och mer därtill. Han fick beröm från det tyska paret som är vid poolen varje dag. De har ju sett honom i stort sätt varje dag sedan vi kom och då kunde han ju inte gå alls:) Mio var dock inte badsugen för efter att ha spatserat omkring en stund så la han sig under parasollet och somnade. Johan åkte över till farmor och hjälpte henne att få över sina väskor till oss. Hon checkade ut från sitt hotell för sista natten bor hon hos oss. När de var klara kom de ner och badade med Mio och mig. Johan åkte iväg till Tesco Lotus för att köpa en ny axelväska som han tittat bra länge på. En svart swissgear väska fick det bli. Därefter åkte han och hämtade barnen på Pennskolan. På vägen hem köpte de bananer eftersom farmor ville prova de små bananerna innan hon åker hem. Jag ordnade även nudelsoppa åt oss till lunch som vi åt vid poolen när barnen och Johan kom tillbaka. Efter maten hoppade barnen i poolen. Everest somnade runt 16.00 Då passade Johan och Novalie på att åka till BigC för att köpa en uppblåsbar boxningskudde till Everest som farmor ska få ta med sig hem till Sverige. Under tiden skulle jag klippa Everest naglar medan han sov. Jag han med tånaglarna och fingrarna på ena handen sen lyckades jag klippa honom i fingret så att han blev jätteledsen. Ååååå jag tyckte så synd om honom. Det blödde som tusan även om det inte var så djupt. Krake. Han som var så duktig och låg still. Vi gick hem från polen tid 17.30 när Johan och Novalie kom tillbaka. Då gjorde vi oss i ordning för att åka till flygplatsen och ta kort med pilotbrillorna på moppen med flygen i bakgrunden. Lite TopGun över det hela:) Jag åkte förbi TescoExpress på vägen hem och köpte mjölk och vatten. På vägen dit åkte jag förbi en grilltant med läderhud. För de som tycker att jag kan ta i varma saker så skulle ni ha sett henne. Kolbitarna låg lite fel så så då flyttade hon de med fingrarna. Jag var tvungen att stanna moppen för att kolla att det verkligen stämde och det gjorde det. Gud i himmelen!! Hon blåste inte ens på fingrarna efteråt. När jag kom hem började jag med kvällsmaten. Det blev stuvade mackaroner och köttbullar efter ett önskemål från Johan:) Det blev riktigt gott:) Efter att barnen somnat hjälpte vi farmor att packa ner alla saker i hennes väskor. Hon ska få ta hem några saker åt oss. Det blev en ganska tidig sänggång eftersom farmor skulle åka taxi till flyplatsen runt 7.30 imorgon.       

Av Sollander - 5 februari 2017 16:42


Idag gick Mio och jag upp 6.30 Det är som att ställa en klocka. Han vaknar alltid då. Han ligger kvar en stund och kollar på Bamse i Ipoden men det är inte länge. Så vi gick upp och pysslade lite han och jag. De andra två barnen kom upp en timme senare ungefär så då blev det frukost tillsammans. Efter frukosten fyllde jag barnens uppblåsbara båtar som vi hade med oss från Sverige med vatten så var min tanke att de kunde få plaska lite med sina små båtar i vattnet. Det blev bad av hela dem istället. De parkerade sig i varsin båt. Dessutom kom grannpojken ”den vilde” över eftersom han såg vad de gjorde då de satt ute så då blev det lek och vatten överallt. Men vad gör det. De hade ju jättekul:) Efter badningen slappade vi en stund. Everest och Mio somnade. Runt 13 kom farmor och efter att ha ätit lite mackor åkte vi iväg till stranden Choeng Moon. Till en helt underbar eftermiddag. Barnen var såå goa. Vi badade. Åt glass. Novalie fick sin efterlängtade massage hos en massagetant. Everest tyckte det var konstigt och ville först inte men efter att ha sett hur de gjorde på Novalie så ville han också ha massage. Så Johan och han tog varsin 30 min massage också. Han tyckte också om det precis som Novalie. Efter massagen fick de dela en club sandvich med farmor. Efter maten gjorde farmor iordning sina fötter och tånaglar. Bäst att passa på. Vi andra badade under tiden. Det var riktigt varm i havet. Likt en bubbelpool hemma i Sverige. Innan vi åkte hem lekte barnen med gungbrädan och gunghästarna som fanns utanför en restaurang på stranden. När vi kom hem lastade jag av packningen. Johan, Novalie och Everest gick in och gjorde sig i ordning. Mio fick följa med mig till BigC för att handla lite till kvällsmaten som skulle bli pizza på tortillabröd. Farmor åkte hem till sig och gjorde sig iordning. När Mio och jag kom tillbaka började jag med maten. Kl 19.45 blev det pizzadags och farmor tajmade tiden precis:) När vi ätit klart pratade vi med Micke och Ingela som ringde till oss på facetime. Farmor åkte hem runt 21 och barnen och Johan somnade strax därefter. Jag röjde undan, duschade och upptäckte till min glädje att jag kan se melodifestivalen i repris på min Iphone.  Gud så roligt. Lyckan är gjord:)

               

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards