Direktlänk till inlägg 17 december 2016

Dag 4 Julpyssel

Av Sollander - 17 december 2016 15:03

Idag blev det sovmorgon till 9.30 Hade inte speciellt bråttom upp eftersom det ösregnade ute. Johan och jag skulle göra oss till och koka rosa ägg åt barnen till frukost som vi hittade i affären igår. När äggen var färdigkokta tyckte Johan att det kanske var bäst att googla på varför äggen var rosa innan vi serverade dem till barnen. Det var ett smart drag av Johan. Vi läste följande information om dem
"Tusenåriga ägg brukar de kallas för, Century Eggs. De är inlagda i någon blandning av lera, aska, salt, kalk och risskal i några veckor och sedan målas de. Hållbarheten är sedan 3-4 månader. Smakar väldigt mycket ägg om dem, ganska salta och en något skum lukt". Som tur var skalade jag ett av äggen innan servering. Vitan såg ut som brun gelé och gulan såg inte speciellt aptitlig ut den heller... Vi slängde de rosa äggen utan provsmakning och sen fick det bli stekta vanliga ägg istället.
Eftersom dagen bjöd på riktlig med regn från morgon till kväll så blev det julpyssel med barnen. Vi fick till lite pyssel av de färgade papper, klister, snöre och tejp som vi införskaffat på Tesco. Novalie och Everest fick även utsmycka de barnmatsburkar som Mio haft. Efter lunch passade jag på att trotsa regnet och motionsimma lite i poolen som vi räknat ut är 16 meter lång.... Även Johan tog sig ett dopp. Har även invigt tvättmaskinen i huset. Med lite tur torkar tvätten, med den här luftfultigheten, innan nyår i alla fall;) Johan har pysslat lite med filmredigering i vår medhavda macbook. Han passade även på att duscha i uteduschen på vår altan. Fast det var lika mycket tryck i duschen som i regnet....:) Barnen har även julpyntat vår julgran som vi köpte första dagen vi kom hit för ca 35 sek. Det blir mer och mer saker i den där lilla granen. Till middag blev det wookade risnudlar med köttfärs. Vi har upptäckt att nudlar och ris är barnvänlig mat att äta men inte för mamma och pappa att ta rätt på när hälften har klibbat fast i golvet eftet varje måltid;) Ikväll blev det tidig läggdags för alla tre barnen. 20.30 sov alla tre. Hörs igen imorgon:)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vårt Thailandsäventyr! med Blogkeen
Följ Vårt Thailandsäventyr! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se