Direktlänk till inlägg 24 december 2016

Dag 11 Julafton:)))

Av Sollander - 24 december 2016 18:48

Vilken lycka!! Jultomten hade hittat till vår gran också i morse. Novalie for upp kl 7 och konstaterade att jo faktisk.. det låg paket under granen. Ett paket med playdohlera och ett med ett med små plastdockor i. Johan gjorde ett tappert försök att lära barnen att man inte skulle blanda playdolera med varandra eftersom det var olika färger. Det tog 37 sekunder sen låg all deg i en klump..... haha. Men barnen hade skoj i alla fall och det var ju det som var vår tanke. Sen blev det än utommordentligt god och trevlig julfrukost. Som hemma fast borta;) Efter frukosten gled vi ner i poolen nån timme innan vi tog oss ner till stranden och fortsatte bada. Mio älskade att sitta i sanden och leka och kom efter ett tag på att den kanske gick att äta.... Jag passade även på att göra lite smygreklam för min arbetsplats i sanden;) Det blev fika med oreokakor innan vi gick tillbaka hem igen och inhandlade varsnin hamburgare på 7eleven på vägen. Väl hemma kom glassmopeden förbi och tutade. Varsin glass för hela 3 sek styck fick det bli. Ja menar det är ju ändå jul så kosta vad det kosta vill;) Efter maten skulle vi försöka få barnen att sova en stund för att de skulle kunna vara pigga ikväll. Gick ju kanonbra. Johan somnade på än gång och sov en timme. Han var så duktig min lilla pojke;) De övriga familjemedlemmarna...ääää jo tillslut så vilade de några minuter med stängda ögon i alla fall;) Ett eftermiddagsdopp hann vi med också innan Johan och Novalie tog moppen till BigC för att köpa det sista till julbordet, medan jag och pojkarna gick till grönsakstanten och köpte lite grönsaker till dekorationerna på uppläggningsfaten. När alla var hemma började vi med julmaten. Johan rullade köttbullar och jag dekorerade uppläggningsfat. Jag har köpt ett jäkligt bra vin till det här sa Johan. Det var lite dyrt men va fan... och en sekund senare kom den jättelika besvikelsen och huvudet hamnade mellan knäna...Jag behöver ju korkskruv till den här flaskan och de hade vi naturligtvis inte. Jävla skit. Det var bara för honom att pinna iväg till närmsta 7eleven och köpa ett annat vin för nån korkskruv fanns det inte att köpa.... Julbordet blev riktigt lyckat faktiskt. Det var dock det varmaste miljön jag någonsin lagat julmat i. Jag som aldrig svettas annars var som en stor blöt klump. Att ha Mio i babybjörn på magen gjorde det ju inte speciellt mycket svalare direkt:) Med det blev gott och mycket trevligt. Efter julmaten ställde barnen ut en skål med en otroligt mjuk pepparkaka i för att locka hit tomten och därefter skulle jag och "slänga lite skräp och fylla på våra vattendunkar" och ser man på då kom tomten och knackade på. Julklapparna lämmades utanför dörren och barnen blev jättelyckliga över sina paket. Ett leksakskök till Everest och Novalie fick en caféset i plast med en tårta som man kan dekorera. Mio fick en speldosa som spelade thaimusik. Innan barnen somnat festade vi loss på varsin pepparkaka och lite godis. Sen blev Kalle Ankas jul på vår apple TV. Nu sover barnen och vi har letat småsaker som redan lyckats försvinna från barnens julklappar. Men nu är alla saker återfunna och julafton har gått över till juldag.. God jul på er alla.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards