Direktlänk till inlägg 26 december 2016

Dag 13. Bad, bad, bad

Av Sollander - 26 december 2016 16:20

Vi vaknade kl 7 till ytterligare en dag med sol. Efter gårdagens hamburge-paltkoma kunde till och med Mio vänta en stund med frukosten. Omkring kl 10 kom den vilde grannkillen över och röjde med barnen. Novalie drog sin undan ganska fort och satt sig för att rita. Everest gjorde däremot ett tapperst försök att hänga med i killens tempo. Han är 2,5 år men större än våra barn och med den energin som han har så finns det nog en anledning till att hans pappa har köpt en boxningboll till honom. Efter ett tag ville Novalie vara med och leka. Det dröjde inte länge förrän killen hade hunnit med att dra henne i håret och knuffat Mio. Novalie satt och grinade i Johans knä och Mio i mitt. Everest gick till försvar och talade om för killen med hög röst att så där får man faktiskt inte göra mot Novalie och Mio. Även om killen inte förstod ett ord i vad Everest sa så var det i alla fall Everest sätt att visa att: Du rör inte mina syskon. Efter en timmes lek var Everest helt slut och det bara rann svett om honom, medan grannkillen inte hade en enda svettpärla. Sen blev det en heldag i poolen från 11.30-16.30 När mio somnat skulle jag passa på att simma några längder. Det tog inte många minuter förrän poolen fylldes med en skock kinesiska dykare så det blev inte så mycket simning:) Lunchen hämtade Johan upp från en närliggande grillvagn. Det blev grillkorv till barnen och kyckligspett till Johan och mig. Under eftermiddagen tog jag och Johan varsin joggingtur och barnen lekte med IQ. Han är mycket lugnare än grannkillen så det passar bättre för våra barn. Innan vi gick hem fick vi lite tips på närliggande utflyktsmål från det svenska par som vi brukar träffa vid poolen på eftermiddagrna. Mycket intressanta tips som vi måste undersöka. Efter att ha gjort i ordning oss och gett barnen varsin klubba för att inte somna i vagnen knallade vi ner till stranden via 7eleven där vi intog kvällsmat. Johan passade på att väga sig på dem våg som står utanför alla 7eleven butiker och jag vill bara säga till alla som trott att han skulle gå upp under den här resan att han har gått ner ytterligare i vikt efter att ha gått ner 20 kg sen i augusti. Han är såå duktig. Vi gick efter kvällsmaten ner till stranden för att se solnedgången och barnen lekte i sanden. Helt plötsligt när vi står där i skymningen så ser jag Mios napp i vattenbrynet som han tappade sist vi var där, vilket är flera dagar sedan. Vad sjutton är oddsen för hitta den igen. Helt otroligt. På vägen hem köpte vi en thailändsk pannkaka från en pannkaksvagn. Den är som ett tunt wienerbröd med nutella och banan. Sååå gott:) Väl hemma blev det tidig sänggång för de små. Så det hann bli lite annandagsmys med ost, kex och vin innan läggdags.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards