Direktlänk till inlägg 30 december 2016

Dag 17 Köttfärsinköp i lösvikt

Av Sollander - 30 december 2016 18:19

Idag vaknade vi till lite mera blåsigt väder än vad vi har varit vana vid de tidigare dagarna. Det ven i bananträden i vår trädgård:) Efter frukost och dagislämning åkte vi iväg på en tur till BigC. Och jag måste berätta att efter 9 års letande hittade jag äntligen samma sorts foppatoffel som jag köpte till min mamma år 2007 när jag var här första gången och som hon har använt flitigt sedan dess så att sulorna är halare än en skridskobana. Ett par nya kommer väl till pass. Hoppas storleken blev rätt också:) En mycket fin frozentröja till Novalie blev det också. I gatustånden utanför köpte vi ett par Thaiboxningsshorts till boxar-Exerest och Mio fick en gul gummidocka som jag tänkte att han skulle dra i stället för att han ska dra i min hals när jag bär honom.... Eftersom lunchmackorna som vi fixade igår blev en hit så köpte vi mera bröd för att göra en favorit i repris. På vägen hem på moppen ryggar Johan till och ropar. Vad är det där?..... jahaa det vara en gren. Tyckte först att det såg ut som en elefant som kom ut från väggrenen. Haha i Sverige ser man en hare eller ett rådjur. Här är det elefanter:) Johan tog med barnen till Macro efter dagis för att köpa köttfärs. Här köper man köttfärsen på lösvikt och häller i själv med skopa det man ska ha. Barnen tyckte att det var jättespännande. Väl hemma blev det picknick vid poolen och bad. Eftersom det var mulet tyckte barnen att det var kallt.... jaja allt är ju relativt:) så vi gick hem och barnen lekte Frost istället efter att duschat i uteduschen. Kvällen bjöd på ris med köttfärssås och en blandning av Astrid Lindgren filmer på TV.n De två stora barnen somnade skapligt men Mio den busen kom igång efter att jag gett honom lite alvedon (då han var lite snorig) och hade disco med en blinkande Frozendocka som Everest fått. Klockan är nu 0.15 och han busar fortfarande som en galning.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sollander - 13 mars 2017 16:00


Denna resa har varit den mest fantastiska resa jag och Johan har gjort tillsammans. Vi har lärt känna oss och barnen på ett sådant sätt som vi inte gjort tidigare. Barnen har kommit otroligt nära varandra och de har vuxit i sinnen. Det är väldigt mån...

Av Sollander - 12 mars 2017 16:00

Kl 04.30 kom taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Barnen var jätteduktiga. Jag klädde på dem kläderna medan de sov sen väckte jag dem när vi skulle gå och de var jätteduktiga att dra sina väskor trots att de var trötta. När vi kom fram till flyg...

Av Sollander - 11 mars 2017 16:00

Idag åt vi en redig frukost runt kl. 9.00. Vid 10.30 tog vi en TuckTuck till Sea Life i Paragon. Vi kände att vi ville göra en riktigt minnesvärd avlutning på denna resa. Det blev det verkligen. SeaLife oceanworld var riktigt, riktigt häftigt. Alla a...

Av Sollander - 10 mars 2017 16:00

Idag blev det hotelfrukost. Lyxigt värre. Barnen åt så det stod härliga till. Efter frukosten valde vi att bada i den andra utav hotellets pooler. Den är 25 meter lång och Novalie fixade att simma hela längden. Så därmed har hon fixat simmärkena silv...

Av Sollander - 9 mars 2017 18:00

Idag var det uppstigning kl 06. 30. Jag fixade frukost, slängde skräp plockade ihop saker. Barnen vaknade faktiskt av sig själva strax efter 7. Klockan 7.30 kom IQs pappa och körde oss till flygplatsen. Han ville inte ha något betalt för det heller. ...

Presentation

different language?

Fråga oss!

1 besvarad fråga

feed://thailand.jamena.se/rss

Omröstning

Skulle ni göra en sådan här resa om ni hade möjlighet?
 Ja
 Nej
 Vågar inte
 För lite kunskap

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards